Search Task

Як оформити картку номенклатури для швейних підприємств в BAS ERP? # 1 (BAS ERP для швейних підприємств)

23.10.2019

Заходимо в Меню – НДІ – Адміністрування – Номенклатура. Можна відібрати за видами і властивостями продукції або по ієрархії.

Відкриваємо картку нашої продукції.

Вид номенклатури – це такий довідник, який дозволяє об’єднувати наші товари за загальними ознаками обліку і властивостями. Наприклад, у нас підприємство займається пошиттям одягу.

У всій одягу є напрям – це торгова марка. Можна вказати кілька торгових марок. Є стиль, модель, тканину тощо. Це додаткові властивості. Зараз ми пройдемося по ним вже в картці номенклатури. Додаткові реквізити заповнюються для кожної картки номенклатури. А ще таке поняття, як Характеристика, вона може використовуватися, як список характеристик для однієї і тієї ж картки номенклатури, наприклад, у нас одна блуза буває різних розмірів. Відкриваємо картку (Блуза). У розділі Доп.реквізіт видно наступне, що може бути кілька різних типів (всі їх в подальшому можемо використовувати в різних звітах, угрупованнях, аналітиці та ін.):

  • напрямок – це список значень, наприклад, кілька напрямків торгових марок одягу
  • стиль (довідник, не стандартний функціонал BAS ERP), в який був завантажений класифікатор стилів і ці стилі також можна вказувати в картці номенклатури.
  • модель – додатковий довідник список моделей одягу.
  • тканина – тип доп.реквізит, позиція номенклатури. Тобто, в одній номенклатурі можна робити посилання на іншу номенклатуру, це теж стандартний механізм BAS ERP. Тканина може бути різних властивостей, можна додати картинку і зробити текстовий опис. У тканини теж є ряд властивостей, такі, як вид тканини, колір тканини, відтінок, тип тканини … .. Це все можна надалі групувати, використовувати в звітах, маркетингу і т.д.

  • фактура тканини – це дод. довідник, який був створений для опису тканини.

  • склад тканини – дод.довідник, який складається з різних найменувань (складових), в подальшому його можна використовувати для друку етикеток на одязі – склад тканини.

  • догляд – довідник для вказівки, як доглядати за тканиною, можна додати картинки і надалі виводити друкувати необхідні Вашим виробом.

  • підкладка – теж додаткова номенклатура.

  • вид застібки – додатково можна створити і кілька видів.

  • колекція – можна створити доп.реквізіти для подальшого аналізу по колекціях продажів: рік сезону колекції, сезон колекції і сегмент колекції.

У розділі Опис картки номенклатури можна додати картинку, вказати опис вироби – для подальшої вивантаження на сайт.

Пройдемося по Характеристикам.

Список характеристик можна побачити в картці. Відкривши одну, ми бачимо, що характеристики посилаються на довідник розмірів – це теж наш допрацьований функціонал BAS ERP. У ньому ми можемо бачити розміри одягу різних країн (Європа, Росія, США), також зростання, обхват грудей, обхват стегон і це все можна використовувати в описі моделі. Характеристики це те, що ми вказуємо в кожному документі. Тобто там, де ми вказуємо номенклатуру, ми вказуємо і розмір. Чи не створюємо на кожну блузу в різному розмірі окрему номенклатуру. Можна додати дод.данні, які приховані від користувача. У них додавати різні текстові поля і потім використовувати для друку. Тобто максимально доступний функціонал без програмування.

У звітах можна додатково використовувати різні властивості і реквізити в відборах і угрупованнях. Наприклад, у нас є відомість по товарах на складах. За допомогою налаштування можемо додавати відбори по номенклатурі і різним додатковим реквізитами; виводити це в угруповання, відбори і ін. На цьому все. Дякуєо за увагу 

У наступному відео дізнаєтеся: Ресурсна специфікація для моделі вироби в розмірах на BAS ERP для швейних підприємств.

Рекомендуємо також до розгляду:

Вгору